Nyheter

Kommuniké från årsstämma i Kakel Max AB (publ)

Kakel Max AB (publ), org.nr 556586-2264 höll den 24 maj 2022 årsstämma genom enbart poströstning, varvid i huvudsak följande beslut fattades.

Resultat- och balansräkningar

Vid årsstämman fastställdes bolagets framlagda resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2021. Stämman beslutade att till förfogande stående vinstmedel, 39 205 460 kronor, balanseras i ny räkning.

Ansvarsfrihet

Stämman beslutade att bevilja styrelsens ledamöter och den verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2021.

Antal styrelseledamöter och revisor

Stämman beslutade att styrelsen ska bestå av fyra ordinarie ledamöter utan suppleanter samt att till revisor ska utses ett revisionsbolag.

Styrelse- och revisorsarvoden

Stämman beslutade att styrelsens ordförande ska erhålla ett arvode motsvarande två basbelopp och att var en av styrelsens övriga ledamöter ska erhålla ett styrelsearvode motsvarande ett basbelopp. Föreslaget belopp inkluderar alla eventuella skatter och avgifter. Styrelseledamot som ersätts på grund av anställning i bolaget eller dotterbolag ska dock inte erhålla styrelsearvode.

Val av styrelse och revisor

Stämman beslutade att omvälja de ordinarie ledamöterna Maria Wideroth, Joakim Alm, Anders Bengtsson och Ulf Ribbenstedt för tiden intill slutet av årsstämman 2023. Maria Wideroth omvaldes som styrelsens ordförande.
Vidare beslutades i enlighet med större aktieägares förslag att omvälja MAZARS SET Revisionsbyrå AB som bolagets revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2023. MAZARS SET Revisionsbyrå AB har meddelat att Anders O. Persson kommer att utses till huvudansvarig revisor.

Ytterligare information lämnas av:

Daniel Källberg, VD, +46(0)709561480, daniel.kallberg@kakelmax.se

Hans Lagerkvist, CFO, +46(0)701098175, hans.lagerkvist@kakeldesign.se

Information om Kakel Max AB (publ) och vår verksamhet återfinns på bolagets hemsida www.kakelmax.se

Rapporten publiceras på bolagets hemsida http://investor.kakelmax.se/finansiella-rapporter/

Information om Kakel Max AB (publ) och vår verksamhet återfinns på bolagets hemsida www.kakelmax.se eller www.kakeldesign.se

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser. Tel: 08-463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se

Kakel Max är ett bolag för verksamheter, tankar och idéer som berör kakel, klinker och natursten. Bolaget har sitt ursprung från Östervåla, norr om Uppsala, där verksamheten grundades 1987 av bland annat av Lars-Arne Larsson och Robert Jansson. Deras kunnande om produkter och plattsättning tillsammans med ett intresse för företagande lade grunden för verksamheten. Därefter har butiker öppnat i Uppsala, Gävle, Sollentuna, Årsta, Västerås och Värmdö. Under 2021 omsatte Kakel Max cirka 151 miljoner kronor. För mer information om Kakel Max se www.kakelmax.se Kakel Max är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.